El Terminali Nedir? Ne İşe Yarar? El Terminali Nasıl Kullanılır?
El Terminali bir bilgisayarın tüm fonksiyonlarının kırılmaya, suya, toza dayanıklı ve avuca sığan bir kasaya sığdırılmış halidir. Ek olarak çoğunlukla barkod okuyucu modülü de vardır. Ofisteki bilgisayarla yapılan işlemleri sabit, masabaşı bir ortamda değil sahada, depoda, üretim tesisinde, limanda yapabilmenizi sağlar. Yani El Terminali her ortamda, her şartta bilgisayar kullanmanızı, veri girişi yapmanızı, bilgiye ulaşmanızı sağlar.
El Terminali teknolojisi 50 yıla yakındır dünyada iş dünyasında kullanılan bir teknoloji. İlk zamanlar kablolu teknolojilerle başlamış, çok daha ağır, çok daha hantal bir teknoloji olarak mobiliteye ilk adımları atmıştır. Son 30 yıla damgasını vuran Windows işletim sistemli el terminalleri son 10 yılda yerini yavaş yavaş Android El Terminallerine bırakmıştır
El Terminali Ne İşe Yarar?
El Terminali sahada veri girmenizi sağlar. El Terminali sahada, merkezdeki bilgileri anında görmenizi ve buna göre aksiyon almanızı sağlar. El Terminali sahada satış, servis, mal kabul, teslimat gibi işlemleri yerinde ve anında gerçekleştirmenizi sağlar. El Terminali cep telefonundan farklıdır, çok daha sağlam, dayanıklı ve yüksek işlemci gücüne sahiptir. Ayrıca cep telefonları barkod okuma özelliğine sahip değilken El Terminalleri çizgi barkodu, karekodu, datamatriksi ya da RFID etiketini okuyabilir.
El Terminali ile en çok yapılan işlemler Depoda Mal Kabul, Sevkiyat, Depolar arası transfer, Stok Sayım, Envanter sayımı, Üretim takip, Süreç Yönetimi, Vardiya bilgi girişi gibi operasyonlardır. Sahada ise saha satış, sahada tahsilat, sahada pazarlama (merchandising), sahada teslimat, sahada sipariş alma, sahada servis işlemi, sahada kargo, kurye gibi işlemlerin teslimatı gibi işlemlerdir.
El Terminali Nasıl Kullanılır?
El Terminali nasıl kullanılır. Öncelikle sadece el terminali alarak sorununuzu çözemezsiniz. Mutlaka o el terminalinde çalışacak ve işinize özgü bir yazılım kullanmanız gerekir. Bu yazılım çoğunlukla el terminalinize özel ve özgü yazılmış bir mobil uygulama (Windows ya da Android) olsa da kimi zaman da uzak masaüstü bağlantısıyla sunucuya erişip orada işlemleri yapmak şeklinde de kullanımı vardır. Ya da web browser tabanlı bir yazılımla da işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.